29. joulukuuta 2012

Nature's Code to Lipsticks

Koko syksyn ja alkutalven ajan olen tykännyt käyttää huulipunia enemmän kuin koskaan, joten tässä on myös ollut aikaa tutustua enemmän puniini. Olen halunnut myös kirjoittaa enemmän huulipunista näin yleisestikin, joten tehdäänpä siis katsaus Lumene Natural Coden huulipuniini.Yleisesti tykkään NC:n huulipunista, mutta niiden koostumus ja laatu vaihtelee sävyittäin. Laadusta huolimatta kuitenkin näiden pysyvyys on melko lailla samaa luokkaa, eli sen 2-3 tuntia ne kestävät hyvin ilman korjailua. Kuten melkeinpä kaikkien huulipunien kanssa, näidenkin alle kannattaa laittaa ohut kerros huulirasvaa kosteuttamaan huulia, sillä muutaman tunnin jälkeen huulet alkavat tuntua jo kuivilta ilman rasvaa. Rasvaan huulet muutenkin aina ennen huulipunan laittoa, olipa se kuinka kosteuttavaa tahansa. Nimittäin en ole ainakaan vielä törmännyt yhteenkään liian kosteuttavaan huulipunaan :) Tuoksu on näissä vähän imelän marjainen, muttei kuitenkaan liian voimakas, että häiritsisi huulilla.

Suomessa myydään Natural Coden huulipunia kymmenessä eri sävyssä, joista itse omistan kuusi. Kuulemma ulkomailla, esim. Virossa näitä sävyjä on vielä laajemmin saatavilla, mikä on mun mielestä vähän hassua. Muutenkin ihmettelin viimeisellä Viron reissullani sitä, että siellä Lumene myy omia siveltimiään, kun täällä Suomessa niistä ei ole kuulunut mitään... Anyways, päästäänpä alkuun!

2 Mauve RoseMauve Rose on yksi lempparini NC:n punista. Se on todella nätti murrettu vanharoosahtava vadelmainen sävy. Mun mielestä se on aika erikoinenkin sävy, sillä se ei ole peruspunainen, -pinkki tai -nude, vaan siinä on juurikin sekoitus raikasta ja murrettua. Vaikka sävy onkin keskitumma, se näyttää silti luonnolliselta huulilla esim. neutraalimman silmämeikin kanssa. Sävyn tapaan myös koostumus on ihana; pehmeä, kosteuttavan tuntuinen ja pigmenttinen ilman shimmereitä tai glittereitä.

4 Satin CoralSatin Coral on raikas vaalea persikka, jossa on vähän vaaleanpunaista mukana. Tämä sävy on koostumukseltaan taas melko kova ja se sisältää shimmeriä, josta en tykkää kauheasti. Juuri tuon kovuuden ja shimmereiden takia tämä nätti sävy ei asetu omille huulilleni nätisti suoraan puikosta, vaan jää epätasaiseksi ja kuivan näköiseksi. Käytän tätä siis vain huulirasvan päälle taputeltuna kevyesti. Sävyltään tämä on kuitenkin kaunis ja raikas, etenkin lämminsävyisille tämä on hyvä arkisävy.

6 Cristal RoseTämä sävy on taas vähän erikoisempi, murrettu keskitumma marjapinkki pienellä shimmerillä. Kuitenkin tämä on niin tumma, että tämänkin kanssa harkitsisin kevyempää silmämeikkiä. Ainakin mulla tällaiset murretummat sävyt tuntuvat dramaattisemmilta kuin kirkkaat värit, hassua... Koostumus on tässäkin kovahko, mutta se levittyy huulille paremmin ja tasaisemmin kuin edellinen Satin Coral- sävy. Tämäkin käy hyvin arkeen, kunhan vaan tekee silmämeikistä vähän vaaleamman.

8 Sweet PinkSweet Pink on omista NC- punistani läpikuultavin ja helein sävy. Se on vaalea sinipohjainen hattaranvaaleanpunainen sävy ripauksella fuksiaa. Tosi ihana raikastava sävy etenkin viileäihoisille, mutta sopii kuitenkin myös vähän lämpimämmille tyypeille. Eikä tämän sävyn kanssa tarvitse edes peiliä, kun puna on niin läpikuultava :) Mauve Rosen tapaan tämä on myös tätä hyvää pehmeää shimmeritöntä koostumusta, joka tuntuu myös kosteuttavalta huulilla. Sweet Pink sopii loistavasti kirkkaiden silmämeikkien kanssa yhteen, koska se on samalla kirkas, mutta hento sävy :)

13 Raspberry PinkKirkas ja raikas Raspberry Pink on aivan ihana fuksiapinkki sävy. Vaikka se onkin aika dramaattinen, se sopii ainakin itselleni hyvin myös ihan arkikäyttöönkin. Muutenkin tykkään käyttää tätä joskus klassisessa eyeliner- meikissä peruspunaisen korvaajana, sillä tämä fuksia on vain niin freesaava mun mielestä! Olen vasta äskettäin rakastunut tähän sävyyn, sillä tässä on myös koostumus kohdillaan! Koostumus on todella samantyyppinen Mauve Rosen kanssa, sillä tämä on pigmenttinen, mutta kermaisen ja kosteuttavan tuntuinen samalla. Ihana!

15 Vintage RedMiss Red Lips- postauksessa kirjoitin tästä aikaisemminkin. Tämä on kaunis vähän tummempi viininpunaiseen taittava klassinen punainen huulipuna, jossa on hyvä, pigmenttinen, kosteuttava ja shimmeritön koostumus. Levittyy helposti ja tasaisesti huulille, mikä on tosi tärkeää näin tumman ja dramaattisen huulipunan kanssa (öhöm, kuvasta kyllä huomaa, etten käyttänyt rajauskynää...). Kuten kaikkien tällaisten tummien sävyjen kanssa, kannattaa käyttää huultenrajauskynää tämänkin kanssa :) Kaunis puna kuitenkin!

Lumene Natural Coden huulipunat ovat suurimmaksi osaksi olleet hyvälaatuisia ja muutama kultakimpalekin on löytynyt joukosta. Mua harmittaa vain eniten se, että kaikki sarjan shimmerisemmät punat ovat koostumukseltaan kovia ja melko huonosti levittyviä, kun taas shimmeritön koostumus on hyvä ja kosteuttava. Sävyvalikoimakin voisi olla vähän monipuolisempi, mutta yleisesti nämä punat ovat sellaisia perushyviä, joita voin suositella marketista. Etenkin sävyt 2 Mauve Rose, 8 Sweet Pink ja 13 Raspberry Pink ovat tällä hetkellä lemppareitani :)


Mitä mieltä te olette näistä punista, mitkä on teidän suosikkisävynne?

7 kommenttia:

 1. Multa löytyy Mauve Rose ja Satin Coral ja olen täysin samaa mieltä kanssasi niistä. Mauve Rose on lemppareitani, mutta Satin Coral on aivan liian kuiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kyllä ihanaa, jos Lumene tajuaisi ottaa noista shimmerisistä punista ne kimalteet pois, sillä Satin Coral on itsessään tosi nätti sävy! Mauve Rose on kyllä ihan ässä, monet näköjään tykkäävät siitä :)

   Poista
 2. Johtuukin varmaan tuosta koostumuserosta, etten ole ollut näistä kovin vakuuttunut. Olen muistaakseni antanut aikasemmin ostamani NC-punani jo pois, mutta minulla oli juurikin tuo Satin Coral sekä sitten sellainen luumunvärinen, sävy 11. Nyt laatikossa lepäilee Vintage Red, mutta en ole ehtinyt vielä kokeilla. Kiitos arviosta, täytyy antaa punille vielä toinen mahdollisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintage Red on ihana ainakin koostumuksen puolesta, kannattaa ottaa se käyttöön! :)

   Poista
 3. Mulla kanssa ongelmaa kuivuuden kohdalla juurikin Satin coralissa ja christal peachissa. Se helmiäinen ei ole hienojakoista, joten ei ne eivät "sula" ja asetu huulille kunnolla, mikä on harmi, sillä sävyt olisivat ihania! :) Mauve Rosen lisäksi nude beige on ihana koostumukseltaan, asettuu huulille hyvin ja kosteuttaa :) Kiitos kivasta blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ihanaa, jos noiden shimmeristen sävyjen koostumusta voitaisiin vähän muuttaa parempaan päin...

   Tuosta nudesävystä olen kuullut myös paljon positiivisia kommentteja, en vain ole uskaltautunut käyttämään niin nudeja sävyjä vielä... ;)

   Poista
 4. ainaki tampereen stokkalla ja joskus sokoksellaki nähny lumenen siveltimiä

  VastaaPoista

Keep it nice :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...