8. tammikuuta 2013

Suoravärin ylläpito

Syksyn puolivälistä asti olen liikkunut ympäriinsä violeteilla liukuvärjätyillä hiuksilla, joista kerroin tässä lokakuisessa postauksessa. Tukkani on värjätty siis helposti poiskuluvalla suoravärillä, joten värin ylläpitämisen eteen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa kuin kesto- tai kevytväreillä.

Jos ette ole lukeneet tuota aikaisempaa postaustani nykyisistä hiuksistani, saatatte ehkä miettiä, mitä väriä käytin alunperin tukan värjäykseen. Netin perusteella helpoimmin saatavissa olevista väreistä Directionsin suoravärit tuntuivat parhaimmilta, joten tukkaani päätyi miksaus sävyistä Plum ja Cerise. Tähän asti olen tykännyt noiden sekoituksesta, mutta olen ajatellut värjääväni tukan kampaamosuoravärillä, eli Goldwellin Elumenilla, joka on kuulemma todella hyvä. Onko teillä kokemuksia Elumenista, mistä sitä kannattaisi tilata? Olen kuullut Elumenin pysyvän paremmin tukassa, joten siksi se kiinnostaa. Kokemukset ovat siis tervetulleita!Haluan pitää lilan latvustoni koko ajan kirkkaana, joten siksi raikastan väriä joka pesulla KC Professionalin Color Maskilla sävyssä Plum tai hoitoaineen ja Plumin sekoituksella. Ja voin suositella etenkin tuota Color Maskia lämpimästi! Se todellakin on pigmenttistä ja oikeasti värjää ja kirkastaa violettia tukkaa. Samalla se myös siloittaa ja tekee tukasta pehmeän. Jo pelkästään tällä hoitoaineella voi tehdä liukuvärjäyksen esim. vaaleaan tukkaan, sillä tämäkin on eräänlainen suoraväri mun mielestä. Ehdottomasti lempparituotteeni kampaamosta! Laitan siis pesun jälkeen latvoihin tätä naamiota ja päänahan lähelle käyttämääni silikonitonta hoitista. Yleensä laitan tukan tämän jälkeen nutturalle tai kiinnitän muuten ylös esim. nutturaklipsillä, jotta lila naamio ei värjäisi niskaani. Suihkun jälkeen huuhtelen tukan erikseen ihan kylmällä vedellä, jotta hiussuomut sulkeutuisivat ja että väri pysyy vähän paremmin hiuksissa. Pyyhekuiviin hiuksiin laitan jätettäväksi siskolta saatua Redkenin Heat Glide- silikoniöljyseerumia.Muuten hiusrutiinini ovat pysyneet suhteellisen samoina CO- pesuja ja öljyhoitoja myöten, lisään vain hoitoaineseoksiini vähäsen suoraväriä tai viimeistelen hoidon Color Maskilla. Ei tämän värin ylläpito olekaan niin vaikeaa, kunhan hiuksia ja todella helposti eri pintoihin ja ihoon tarttuvaa suoraväriä tottuu varomaan ja putsaamaan suihkua liloista väriläiskistä ;D Shokkivärjätty tukka päästää vähäsen väriä myös juuri suihkusta tulleena, joten kannattaa välttää vaaleiden vaatteiden käyttämistä märillä hiuksilla, ihan näin pikkuvinkkinä :)

Onko teillä kokemuksia shokkiväreistä, miten itse ylläpidätte väriä?

P.S. Anteeksi tukkakuvien puuttumisesta, luonnonvalon vähyyden takia hyviä kuvia tukasta on tosi vaikea saada... :(

19 kommenttia:

 1. Directionsin pinkit ja magentat sävyt pysyy mulla lähes yhtä hyvin kuin kestoväri, kun hius on blondattu kuoliaaksi alta. :D Ainakin ne pysyvät yhtä hyvin kuin punertavat kestovärit, jotka haalistuvat alle kuukaudessa uutta värjäystä vaativiksi.

  Nyt mulla on tota Color Maskia mustana, taidan kokeilla sitä ihan huvikseen tähän juurikasvuiseen plus haalistuneeseen kammotustukkaani, vaikka juuri tänään ostin uuden mustan hiusvärinkin. Pääsee ainakin testaamaan tosissaan, miten hyvin toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla ei kyllä (valitettavasti) oo ihan tappoblondattua tukkaa, joten siksi tää väri ei pysy kirkkaana niin helposti :D Toivottavasti saan kohta tilattua sitä Elumenia, jospa se kestäisi paremmin eikä värjäisi vaatteita hiusten ollessa kosteat kuten nää Directionsit sattuu tekemään...

   Kannattaa testata tota Color Maskia vaikka pidemmällä vaikutusajalla, niin värjäisi vielä paremmin :)

   Poista
 2. Oon lukenut että Elumen pysyy tosi tiukassa ja sitä ei voi poistaa ihan helposti, ilmeisesti vain Ellun omalla poistoaineella, mutta on varmasti hyvä vaihtoehto jos haluat pitää violetit latvat pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiedosta! Tää lila on toistaiseksi kyllä pysymässä mun latvoissa, joten Ellu olisi hyvä vaihtoehto...

   Poista
 3. Tuolla Color Maskilla tulee niin ihanan pehmeät hiukset ettei tosikaan <3 Mulla on nyt käytössä sävy Toffee, ja jo hoitoaineeseen sekoitettuna kirkastaa sävyä kivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Color Mask on kyllä ihana! Olen käyttänyt myös tummempia sävyjä, mutta tuo Plum on tähän asti ollut tehokkain :)

   Poista
 4. Color Mask on tosiaan huippuaine. Mulla on tummanruskeaa, kirkkaanpunaista (pepper?) ja nyt uutena toffee. Hoitaa mielettömän hyvin ja todellakin värjää. Jämähtää myös päänahkaan, kokemusta on. Tosin jätän Maskin päähän niin, että touhuan muuta enkä katso kelloa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, mäkin joskus jätän Maskin päähän superpitkäksi aikaa :P Hyvä tuote kyllä, hassua, että muut merkit eivät ole jo keksineet tälle omaa vastaavaansa!

   Poista
 5. Minulla Color Mask jättää aina tosi epätasaisen sävyjäljen, buu! Plumia täytyy kyllä testata (siitäkin huolimatta) koska tässä violettimustatukassa epätasainen violetti on ihan toivottu juttu ;).

  Elumeni tosiaan pysyy tukassa kuin tauti, monesti sen joutuu ihan kasvattamaan hiuksista ulos ellei tartu saksiin.

  Minulla oli shokkioranssi elumeniraita vanhassa tukassa, ja se ei kyllä lähtenyt haalistumaan sitten yhtään. Kiilto toki lähti jossakin vaiheessa vähentymään, mutta väri pysyi kiinni. Väripoistossa sen ei pitänyt lähteä laisinkaan Helsingissä eräässä kampaamossa työskentelevän mukaan, mutta kyllä se yhden poiston jälkeen hieman haaleni - kuulemma jopa yllättävän paljon. Puski kuitenkin uuden laitetun värin (se outo toffeetukkasävy mikä oli kesällä omg) värin alta, mutta se näytti vain kivalta :).

  Eräs asiakas oli värjännyt tukkansa elumenilla VIHREÄKSI ja se ei kuulemma lähtenyt sitten mihinkään kahdenkaan väripoiston jälkeen... :D. Eli ehkä kannattaa se väri ja värin paikka harkita tarkkaan jos meinaa elumenilla vetästä 8).

  Mmmm siun violetit latvat <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos kokemuksien jakamisesta! Mutta mä oon niin rakastunut tähän värikkääseen tukkaan, että pidempiaikainen vaihtoehto ei olisi yhtään niin paha... Muutenkin tuon päälle on helppo vetää jokin tummempi sävy peittämään lilaa.

   Poista
 6. Niin ja olenkohan ainut kenen mielestä kaikkien värjäilyjen jälkeen se lirutukka-olo on kamalinta ikinä :D? Kun mää tykkään että tukka on iso ja pullea niin se ~silkkinen ja pehmeä silkkitukka~ on jotain kamalinta ikinä >:D! Näytän silloin ihan tältä: http://www.matthewktabor.com/images/cat_fruit_hat.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas rakastan silkkitukan tunnetta, vaikka olo on ihan sama kuin linkittämässäsi kuvassa ;D

   Poista
 7. Oijoi, pitää vissiin kotouttaa toi color maski, jos se toimii noin hyvin tummassakin tukassa! Oon nyt neljä vuotta yrittäny saaha tästä reuhkasta violettiin vivahtavaa mustaa. Kaikki värit, jotka näyttää paketissa hyvältä, muuttuu muutaman pesun jälkeen punertaviks ): möööö

  VastaaPoista
 8. Color Maskit on ihan huippuja <3 Varsinkin jos on punainen / kuparinen / violetti tukka (se silver on ainut huti niissä).

  Elumen kiinnittyy hiukseen sähkövarauksella, ei siis sisällä hapetetta. Täten se tarvitsee myös oman kiinnitys/lukitusaineensa.

  Useimmilla / liki kaikilla se tosiaan jymähtää tukkaan kiinni, tiedän kokemuksesta että edes sen omalla Remover - poistoaineella ei kaikkea välttämättä saada kerralla tai kahdellakaan purettua :)

  Elumenia ei pitäisi saada ei-ammattilaisen mistään ostettua, koska se on ammattilaisväri eli (kuten mainitsitkin) vain kampaamoissa käytettävä. Tsot tsot sinne paikkaan, joka sitä kuluttajalle myy jos sellainen löytyy ;)

  Eli Goldwell - kampaamon etsintään :)) (jos esim. kokopään värin hinta hirvittää, niin kannattaa kysyä kampaajalta esim. vain latvojen / violettien värjäämistä :) minä ainakin tekisin niin - siis kampaajana jos asiakas kysyisi :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Harkitsen vielä tätä Elumen- juttua, sitten kuin nää purkit loppuvat :P

   Poista
 9. En suosittele Elumenin laittoa itse kotona, se sotkee joka paikan, eikä irtoa millaan. Se väri on niin ohutta luirua, ettei sitä itse pysty siististi laittamaan. Itsellä ainakin Elumen värjätty punainen tukka päästi kosteana väriä vaatteisiin. Ja sitten tosiaan se, että se ei lähde kovin hyvin värinpoistolla pois. Itselle tehtiin osioon kaksi värinpoistoa, ja ei päästy kuin lohenpunaiseen väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, jos haluaisin violeteista latvoista eroon, värjäisin päälle vain jollakin tummemmalla sävyllä. Värinpoistoja en halua tähän tukkaan tehdä :) Kiitti kuitenkin kokemuksista, ihanaa kuulla eri mielipiteitä Ellusta!

   Poista
 10. Color mask on kyllä ihan ässä! En punapäänä pärjäisi ilman sitä :D.

  Oon myös harkinnut Elumenia, siihenhän on oma poistoaineensa mutta kuulemma se ei lähde parhaimmassa tapauksessa itkemälläkään :D Noo, mie oon aina ollut punapää. Ehkä en enää hiusväriä vaihda.

  VastaaPoista

Keep it nice :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...